Ovládajte svoje údaje: Ako vypnúť zálohovanie iCloud

Od svojho založenia sa iCloud etablovala ako jedna z najpopulárnejších služieb ukladania Apple a to právom. Poskytuje používateľom spoľahlivý prístup a schopnosť ukladať, synchronizovať a zálohovať obsah (a oveľa viac) na viacerých zariadeniach.

Je pohodlné vedieť, že všetky vaše údaje sa zálohujú do cloudu. Je tu však aj otázka „Ako vypnem iCloud, ak ho nepoužívam?“ Táto otázka sa stáva čoraz bežnejšou.

Aj keď veľká väčšina používateľov stále uprednostňuje používanie funkcie iCloud, z mnohých dôvodov môže nastať čas na zmenu. Dáme vám, čo, prečo a ako by ste mali postupovať pri vypínaní funkcie iCloud na vašom iPhone.



Čo je zálohovanie iCloud?

Začnime základmi a pracujeme ďalej. Jednoducho povedané, funkcia Apple iCloud vám umožňuje synchronizovať a ukladať potrebné údaje na viacerých zariadeniach.

Inými slovami, iCloud vám umožňuje ľahký prístup k vašim údajom bez ohľadu na to, či používate iPhone, iPad atď. Pokiaľ ste prihlásený / -á pomocou rovnakého Apple ID, nájdete všetok svoj obsah iCloud na akomkoľvek zariadení.

Samotné zariadenie iCloud sa ukázalo ako užitočný nástroj pre tých, ktorí chcú mať výhradný prístup k ich obsahu bez ohľadu na to, ktoré zariadenie používajú. Ponúka tiež každému používateľovi 5 GB voľného úložného priestoru. Okrem toho môžu používatelia ukladať a synchronizovať fotografie, filmy, hudbu a dokumenty, ako aj aktualizovať kalendáre, pridávať kontakty a oveľa viac.

Okrem ukladania a synchronizácie je iCloud užitočný aj pre iné veci. Môže sa použiť na zálohovanie údajov, zdieľanie fotografií a dokonca na nájdenie vášho iPhone v prípade jeho straty alebo krádeže. Je to správne, ak máte povolenú funkciu Nájsť môj iPhone, zlodeji nebudú môcť vypnúť alebo deaktivovať telefón bez hesla iCloud.


automaticky preposielať textové správy na e -mail iphone

Dôvody, prečo by ste nepotrebovali iCloud

Takže, ak vám iCloud poskytuje všetky tieto skvelé a užitočné funkcie, prečo by ste ho chceli vypnúť?



Odpoveď sa vždy vracia k najcennejšej komodite online sveta - súkromiu. Rovnako užitočné, ako môže byť iCloud, môže prísť čas, keď chcete, aby bolo vypnuté, aby sa zachovali súkromné ​​údaje pred neoprávnenými používateľmi.

Pravda je, že sú tu aj takí z nás, ktorí by nechceli automaticky zdieľať určité fotografie a dokumenty, aby ich mohli vidieť všetci. To zahŕňa aj spoločnosť Apple. Alebo možno len chcete dať pauzu na iCloud synchronizujúci určitý obsah z jedného zariadenia do druhého.

Ako vypnúť iCloud

Vypnutie iCloud je pomerne jednoduché a existuje dokonca spôsob, ako si vybrať a vybrať, ktoré aplikácie a možnosti chcete vypnúť alebo nechať zapnuté. Môžete vypnúť synchronizáciu špeciálnych položiek, odhlásiť sa z iCloud alebo jednoducho odstrániť účet zo svojho zariadenia.


Aplikácia na lokalizáciu 911

Ak chcete na svojom iPhone vypnúť / odhlásiť sa z iCloudu, postupujte takto:



  • Začnite tým, že idete do svojho nastavenie aplikácie
  • Klepnite na svoje názov v hornej časti obrazovky
  • Prejdite nadol a vyberte ikonu Odhlásiť Sa voľba
  • Ďalej sa zobrazí výzva na zadanie vášho Apple ID. Klepnite na ikonu Vypnúť Tlačidlo. Výsledkom bude vypnutie funkcií, ako je napríklad Nájsť môj iPhone.
  • Odtiaľ si môžete vybrať, ktoré údaje si chcete ponechať v telefóne. Presunutím posúvača na zelenú (zapnuté) si vyberte konkrétny program / aplikácie, ktoré chcete zachovať.
  • Pokračujte klepnutím na ikonu Odhlásiť Sa v pravom hornom rohu.
  • Vyber Odhlásiť Sa posledná možnosť. Teraz ste odhlásený a iCloud a jeho funkcie boli deaktivované.

Teraz sa pravdepodobne pýtate: „Čo ak nechcem systém iCloud úplne vypnúť, ale len niektoré konkrétne funkcie?“ Dobrá otázka.

Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  • Choďte do svojho nastavenie
  • Vyberte si názov
  • Klepnite na ikonu iCloud
  • Zobrazí sa obrazovka so všetkými uvedenými funkciami iCloud. Ak chcete zakázať funkcie, ktoré nechcete, môžete posúvať posúvače, kým nezmenia farbu na bielu. To znamená, že funkcia je vypnutá.
  • Teraz, v prípade niektorých funkcií, ako napríklad Fotografie, budete musieť urobiť ďalší krok. Klepnite na ikonu Ponuka pre každú z nich, ktorá sa presmeruje na inú obrazovku s viacerými možnosťami. Posuvníky môžete odtiaľ presunúť do polohy vypnuté.

To je všetko, váš iCloud je vypnutý pre úschovu, kým sa ho nerozhodnete znova použiť.